De prijs hangt af van techniek, materiaal en maten. Een portret met meerdere personen kost meer dan een even groot portret van één persoon. Ik heb hier een prijsindicatie gegeven van de kleinste maten. Grotere maten lopen op in prijs. Alles is zonder lijst, passe-partout of glas. Verzendkosten zijn wel bij de prijs inbegrepen. Na ontvangst kun je het portret zelf (laten) inlijsten op de door jou gewenste manier. 

Prijsindicatie portret van één persoon:

Maten

Euro

Snelle tekening in zwart potlood

 20x30  cm

60,00

Gedetailleerde tekening in grafietpotloden of kleurpotloden

 20x30  cm

160,00

Gedetailleerde aquarel (met aquarelpotloden)

 20x30  cm

190,00 

 

   

 

 

 

Technieken 

Ik gebruik diverse media (materialen) om portretten te tekenen. 

Grafietpotloden hebben verschillende hardheden. Hoe zachter het potlood, hoe dieper zwart; een hard potlood geeft licht grijs.
Vele potloodlijntjes dicht bij elkaar vullen een vlak. Door verschillende potloden en gevarieerde druk maak ik een tekening met alle mogelijke tinten tussen wit (papier) en zwart. Zo maak ik fijn gedetailleerde, gelijkende portretten. Ik gebruik potloden van Koh-I-Noor op Canson tekenpapier. 

Kleurpotloden gebruik ik op dezelfde manier. Kleurpotloden hebben geen hardheden, wel verschillende kleuren. Kleuren meng ik door ze in laagjes over elkaar aan te brengen. Op die manier krijg ik veel kleurvariaties en overgangen binnen een vlak. 

Aquarelpotloden zijn weer heel anders. Gekleurde vlakken kun je met een penseel en water oplossen en uitwerken. Dat geeft het effect van een aquarel. De aquarelpotloden van Caran d’Ache gebruik ik op die manier. Als ondergrond gebruik ik dan ook aquarelpapier. Het aquarelpapier is van Schut. 

Een portret met veel uitgewerkte details kost tijd en concentratie. Daarom is het niet goedkoop. Ik maak ook portretten in een snellere, schetsachtige techniek, in zacht zwart potlood. Die kosten aanzienlijk minder.